Медичні терміни: А Б В Г Д Е Є Ж З І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

Статистика




На порталі: 5
З них гостей: 5
І користувачів: 0
Лляне масло в косметології

Лляне масло в косметології

 

Лляне масло в якості косметичного засобу та харчового компонента відомо досить давно. За свої цілющі властивості лляне масло широко застосовують у медицині. Лляне масло можна приймати в чистому не розведеному вигляді: їм змазують шкіру, втирають у волосся і приймають його всередину.

Лляне масло насичений антиоксидантами, вітамінами і багатьма іншими корисними біологічними речовинами.

Особливо лляна олія багата есенціальними поліненасиченими жирними кислотами, які особливо цінні, оскільки організм людини не здатний самостійно виробляти такі жирні кислоти. Такі кислоти називаються незамінними.

Жирні кислоти омега-3 і омега-6, що містяться в лляній олії є найбільш цінними. Вони потрібні для виведення внутрішньоклітинних продуктів розпаду і накопичення необхідних для клітини речовин.

Найбільше значення з чотирьох видів поліненасичених жирних кислот має альфа-ліноленова кислота. За змістом в собі жирних кислот льняна олія є лідером. Лляне масло міститься велика кількість вітаміну F, який життєво необхідний для організму.

Існує помилка, що жирні кислоти є причиною ожиріння і сприяють набору маси тіла, але це зовсім не так.

Завдяки своєму унікальному складу косметичні засоби на основі лляної олії збільшують еластичність шкіри, надають пом'якшувальний ефект і зволожують шкіру.

Масло омолоджує шкіру і володіє бактерицидними властивостями.

Лляне масло застосовується при випаданні вій, при опіках, ранах та інших ураженнях шкіри. Лляне масло можна так само застосовувати, як засіб після засмаги.

Для використання в якості лікувальних препаратів і косметичних засобів підходить лляне масло, яке отримано методом холодного віджимання. При такому методі обробки зберігаються всі його корисні компоненти.

Щоб зберегти корисні властивості лляного масла, його слід правильно зберігати.

З кожним роком вчені відкривають нові корисні властивості лляного масла, тому воно є незамінним продуктом у косметології.

Категорія: Косметологія | Переглядів: 1074 | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться статтею з іншими:

Акушерство Алергологія Анатомія людини Андрологія
Анестезіологія Біоетика, біобезпека Біологія Валеологія
Венерологія Відпочинок Вірусологія Гастроентерологія
Гематологія Гігієна Гомеопатія Дерматологія
Дієтологія Ендокринологія Епідеміологія Імунологія
Інфекційні хвороби Кардіологія Косметологія Мамологія
МНС Наркологія Невідкладна допомога Неврологія
Нетрадиційна медицина Нефрологія Онкологія Ортопедія
Отоларингологія Офтальмологія Педіатрія Перша допомога
Проктологія Пульмонологія Психіатрія Психологія
Радіологія Сексологія Стоматологія Терапія
Токсикологія Травматологія Шкідливі звички Урологія
Фармакологія Фізіологія Фізична культура Флебологія
Фтизіатрія Хірургія
Корисні лінки: Медичні книги | Медичні обстеження | Анатомія людини