Медичні терміни: А Б В Г Д Е Є Ж З І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

Статистика




На порталі: 1
З них гостей: 1
І користувачів: 0
Ретинол у косметології

Ретинол у косметології

 

Весь час існування людства не припиняються пошуки еліксиру вічної молодості, здоров'я і краси. Вносять свій внесок у цю справу і сучасні вчені, які для підтримки даних природою дарів постійно розробляють нові косметичні засоби та впроваджують інноваційні технології.

Вже доведено, що вітаміни служать життєво важливим елементом, щоб організм людини міг повноцінно функціонувати. Саме баланс вітамінів дозволяє зберігати і підтримувати красу на довгі роки. І значною мірою цього можна досягти, якщо використовувати пропонований сучасною індустрією краси ретинол - вітамін А.

Саме вітамін А визнаний головним вітаміном краси і молодості завдяки наявному і явно вираженого антиоксидантній властивості. Завдяки застосуванню вітаміну А ви можете гарантувати собі красиві і здорові волосся, підвищення імунітету, міцні нігті, поліпшення кровообігу, стабільний обмін речовин і зміцнення судин.

На самому початку ретинол застосовувався при лікуванні шкірних захворювань - акне, вугрової хвороби та інших висипаннях. Саме в цей час і було відзначено має місце омолоджуючу дію вітаміну А, який разглаживал дрібні зморшки і поліпшував рельєф шкіри. Проведені клінічні та лабораторні дослідження дозволили почати використовувати ретиноїди у складі не тільки лікувальні, але вже і косметичних засобів.

Різні косметичні засоби, у складі яких є ретинол, часто володіють поряд незаперечних переваг. Вони є сильними природними антиоксидантами і знижують ризик виникнення онкологічних захворювань, оскільки активно борються з вільними радикалами. Їх здатність проникати в найглибші шари шкіри, туди, де знаходиться еластин і колаген, допомагає шкірі зберегти пружність та еластичність, а також стимулює ріст і відновлення більшості клітин шкіри. Застосування ретинолсодержащих косметичних засобів багато в чому дозволяє боротися з глибокими і мімічними зморшками, а також покращує колір обличчя, вирівнює рельєф шкіри, позбавляє від пігментних плям і багато іншого.

Застосовується вітамін А і для лікування вугрової хвороби. Адже він знижує активність сальних залоз і прискорює процес оновлення шкіри, а також бореться із запальними елементами і часто сприяє загоєнню рубців і ранок після прищів. При проблемної шкіри ретинол може застосовувати всередину - у вигляді фармацевтичних препаратів або масленого розчину, або ж зовнішньо - у вигляді гелю, крему або мазі.

Застосовується ретинол і в такий косметичною процедурою, як жовтий пілінг. Це хімічний пілінг для молодості, який відрізняється високою концентрацією ретиноєвої кислоти. Він активно стимулює клітини дерми, допомагає активувати і підсилити вироблення еластину і колагену, посилює дермальное кровообіг, а також синтез протеїнів, і стимулює клітинну регенерацію. Досить часто виробниками до складу жовтого пілінгу вводяться кислоти - аскорбінова, фетиновая, фолевая, азелаїнова, допомагають додатково позбутися гіперпігментації.

Проводиться жовтий пілінг при в'янучої і тьмяної шкіри, вугрової хвороби і постакне, фотостарении, зморшках, рубцях і в якості профілактики старіння.

Ретинол, як відомо, омолоджує шкіру. Він стимулює вироблення колагену, який є натуральним компонентом дерми і змушує шкіру виглядати більш юною. До того ж він робить шкіру більш здоровою. Саме ретинол дозволяє позбутися від ліній і зморшок, депігментації, вирівняти тон і колір шкіри, а також виправити її структуру. Після використання ретинолу шкіра стане більш гладенькою та здоровою.

Регулярна зміна клітин - це запорука гарно і молодо виглядає шкіри. Адже відмерлі клітини видаляються, на їх місце приходять нові, які і утворюють поверхневий шар шкіри. Завдяки цьому вона стає гладкою, а косметичні засоби діють краще, проникаючи в найглибші шари шкіри.

Ретинол не тільки справляється з ознаками старіння шкіри, але і лікує проблему з акне. Більше половини дорослих жінок страждають від цього, а лікування може стати справжньою проблемою. Але завдяки отшелушивающим властивостями ретинолу від акне можна позбутися назавжди. Слід регулярно видаляти відмерлі клітини, щоб не засмічувати пори, і це позначиться не найкращим чином на шкірі, яка страждає від акне.

Втім, не можна говорити тільки про хороше, не згадавши про побічні ефекти ретинолу. В великих концентраціях він здатний чинити токсичну дію на організм. Так що перед початком застосування ретинолу слід проконсультуватися з лікарем.

Крім того, ретинол може спровокувати підвищену чутливість шкіри до впливу шкідливих ультрафіолетових променів. Щоб цього не сталося, необхідно ретинол використовувати з сонцезахисними засобами.

Не рекомендується застосування ретинолу в період вагітності або годування груддю. А іноді ретинол викликає на шкірі таку реакцію, як почервоніння, лущення, сухість та набряк.

Варто ще сказати, що косметичні засоби з ретинолом аж ніяк не дешеве задоволення. Так що часто жінки застосовують домашні рецепти, використовуючи найбільш безпечну форму цього кошти - ретинол ацетат або ретинол пальмітат.

Категорія: Косметологія | Переглядів: 1251 | Рейтинг: 0.0/0
Поділіться статтею з іншими:

Акушерство Алергологія Анатомія людини Андрологія
Анестезіологія Біоетика, біобезпека Біологія Валеологія
Венерологія Відпочинок Вірусологія Гастроентерологія
Гематологія Гігієна Гомеопатія Дерматологія
Дієтологія Ендокринологія Епідеміологія Імунологія
Інфекційні хвороби Кардіологія Косметологія Мамологія
МНС Наркологія Невідкладна допомога Неврологія
Нетрадиційна медицина Нефрологія Онкологія Ортопедія
Отоларингологія Офтальмологія Педіатрія Перша допомога
Проктологія Пульмонологія Психіатрія Психологія
Радіологія Сексологія Стоматологія Терапія
Токсикологія Травматологія Шкідливі звички Урологія
Фармакологія Фізіологія Фізична культура Флебологія
Фтизіатрія Хірургія
Корисні лінки: Медичні книги | Медичні обстеження | Анатомія людини